Geschiedenis

De huidige eigenaren van Hoek’s Vishandel zijn Peter Hoek en Arie Twigt. Hoek’s Vishandel is gestart in 1996 door Piet Hoek (vader van Peter) in een kraam aan de Van Eesterensingel 118 in Alblasserdam. Verschillende generaties Hoek kwamen oorspronkelijk of uit de visbranche of waren timmerman. Peter is net als vader in de visbranche gerold. U zou het daarmee een familietraditie kunnen noemen. Arie Twigt, een Alblasserdammer, heeft vanaf zijn 6e jaar reeds mee gelopen in de viskiosk en is uiteindelijk met Peter Hoek samen gegaan in de zaak.

 

Terug naar 1971: op een zekere dag ontstond er een gaslek in de kraam van Hoek sr. en de kraam brandde volledig af. De verkoop werd in de jaren daarna voortgezet vanuit een caravan, enkele honderden meters verderop. Na twee jaar moest er op deze plek gebouwd worden en werd Hoek sr. voor de keus gesteld: hij moest weg of hij moest zich vestigen in een winkel. De keuze voor een winkel was snel gemaakt. Op 19 september 1974 opende de vrouw van burgemeester Vijgenboom de winkel aan de Van Eesterensingel.

Na een aantal verhuizingen en met inmiddels zoon Pieter en Arie Twigt aan het roer zit de winkel anno 2012 op exact dezelfde plek als waar de eerste winkel zijn deuren opende: aan de Van Eesterensingel te Alblasserdam. Met de verkoopwagen zijn zij inmiddels ook door de hele regio van Alblasserdam te vinden, de Alblasserwaard.